"Il Biondo" av Mariangela Di Fiore. Gyldendal 2018

«Il Biondo» av Mariangela Di Fiore. Gyldendal 2018

Spennende ungdomsroman om en norsk sekstenåring som blir dratt inn i et hardkokt mafiamiljø

Seksten år gamle Andreas flytter med sin far til Napoli i Italia. Faren er arkeolog og skal jobbe i området i ett år. Andreas forelsker seg i jevnaldrende Elisa og blir kjæreste med henne. Men det viser seg at Elisa er en del av en mafiafamilie. Hvis Andreas skal få være sammen med henne, må han bli en del av dette miljøet, med de konsekvensene det medfører.

«Il biondo» er en pageturner som er umulig å legge fra seg før den er ferdiglest!

«Ritualer» av Kristin Hauge. Vigmostad Bjørke 2019

Dypt menneskelig roman om livet og døden

Vi følger datter Ally, mor Harriet og far Viktor over noen få dager: Foreldrene er skilt, og står begge to overfor store endringer. Harriet selger familiehuset og skal på reise, Viktor får en livsendrende beskjed hos legen; Ally kommer hjem fra tjeneste i Afghanistan. Boka forteller om ritualer i mange former, som «binder de levende og de døde sammen». Og ritualer kan være så mangt- trygghet og samhold, og kanskje de gis opp når man trenger noe nytt.

En fin, melankolsk debutroman, med figurer som vi blir lett kjent med!

«Jentene» av Emma Cline. Cappelen Damm 2017

Nydelig, sterk debut med mørke undertoner

14-åringen Evie sliter med å bli sett- av foreldrene og jevnaldrende. Den glohete sommeren 1969 mens ungdomslivet går sin kjedelige gang, møter hun plutselig Suzanne som ikke bryr seg om regler. Den karismatiske jenta trekker Evie med i dragsuget til kulten rundt Charles Manson. Snart oppdager Evie at hun ville gjort hva som helst for å høre til.

Emma Cline forteller med stor innlevelsesevne om hendelsene rundt Manson-familien fra et nytt perspektiv, uten å ha sensasjonslysten hovedvekt på de grusomme hendelsene som leseren vet at boka kommer til å kulminere i.

«Fuglespråk» av Knut Ødegård. Cappelen Damm 2019

Mystisk og innviklet romandebut

Vi følger skjebnen til Claus Hoel Kringsjås familie i Molde i 1950-1960årene, fra stortid som vittige forretningsfolk til undergang: Claus’ far hadde kjempet på «feil» side, og kommer tilbake som taper fra Østfronten. Mens krigsheltene feires, går familien under i skam og fattigdom. Claus vokser opp med mobbing og ensomhet; til gjengjeld kan han snakke med fuglene. Når det dukker opp lik av krigshelter i byen, og farens kontroversielle doktoravhandling forsvinner, vaskes grensen mellom virkelighet og røverhistorie langsomt bort…

Livlige skildringer av hverdagsliv blandet med mørk humor, og elementer av psykologisk thriller- en underholdende kombinasjon!

Translate »
Share This