Da går året 2021 mot sin slutt, og dermed enda et år på Meløy bibliotek. At 2021 ikke var blitt helt så som vi hadde håp om ennå i 2020, det er det allerede blitt skrevet mange artikler om, så det skal jeg spare dere for!

På Meløy bibliotek har vi hatt de normale (les: «før-Corona») åpningstidene igjen siden den 5. oktober 2021 – og det kjentes godt! Endelig var alle ansatte vaksinert, så som forhåpentligvis de fleste av våre kunder. Endelig kunne vi tenke «arrangement!» igjen, hente gode planer opp fra skuffen der de hadde ligget, utålmodig, siden hjemmekontorsperioden under første nedstengninga- om enn ikke alle planer kunne settes om i fullt omfang ennå, litt restriksjoner var det fortsatt å ha i bakhodet. At situasjonen er blitt verre nå mot slutten av desember igjen, var kanskje uansett å forvente, dessverre- men nå skal vi bare tenke muligheter, fremover! Blanke ark fra januar 2022, selv med munnbindplikt- de siste to årene har bare gjort oss sterkere!

I november hadde vi endelig muligheten igjen å arrangere Førjulsmesse, et opplegg som vi vet var savnet blant våre brukere, og oss ansatte selv. 200 besøkende under messa, på Meløy Kulturhus (apropos ting som skjer på Kulturhuset i kommunens regi)- for en pangstart! Vi var kjempefornøyde, utstillerne var kjempefornøyde, og fra det vi har fått av tilbakemeldinger, var også alle de som besøkte messa, kjempefornøyde. Sånn liker vi det!

Barn og ungdom fikk et etterlengtet tilbud tilbake, de også, med Fifa-turnering i begynnelsen av desember. Det var topp stemning, gode kamper, og tre stolte gutter på 1.-3. plass til slutt.

Ann-Kristin Bernhoff valgte oss som galleri for sin første solo-kunstutstilling, og verkene kan dere se ennå t.o.m. den 30. desember (åpent kl. 10-14). Herlig å kunne vise kunst igjen!

Og det er masse å glede seg til i 2022! Bamseovernattingen er noe av det første som skal skje i det nye året, så mye kan jeg allerede røpe. Dere kan se fram til antakelig 2 forfatterbesøk allerede i løpet av vinteren/våren, samiske dager, mye Maker Space-aktivitet (i det omfanget som smittevernsreglene tillater, åff kårs)…Og så er vi blitt innvilget støttemidler fra Nordland Fylkesbibliotek! Vi skal arrangere to fortryllende opplegg i samarbeid med Meløy Fritidsbad (!), etablere et nytt, fast tilbud i Rådhusparken, og supplere Barnetrimmen med litteratur, i samarbeid med våre flinke kolleger i Kulturavdelingen. Disse tre gleder jeg meg spesielt masse til! Etter hvert skal vi komme mer flere detaljer, så følg med..

I tillegg er vi blitt innvilget midler til å – trommevirvel – oppgradere bibliotekets skranke! Hittil kan vi bare røpe at det nåværende monstrumet av en skranke skal vekk, og at en helt ny løsning skal på plass. Vi gleder oss som Schnitzel, som man sier på tysk (ikke spør).

Og så lover vi at det skal bli MYE mer aktivitet her på vår nettside- og kanskje vi har flaks, og den ene eller andre av dere faktisk leser det som blir publisert her 🙂

Da blir det bare å ønske alle en fredfull, harmonisk og glad jul, og en god, optimistisk start i det nye året.

Vi ses!

 

Translate »
Share This