Du har kanskje fått med at vi skal begynne med Frøbibliotek?
Snart er alt på plass!

Men nå trenger vi DIN hjelp: Du har sikkert mange planter i hagen din? Vi ville sette stor pris på at du høster noen av frøene når den tiden er kommet. Ha dem i en pose (helst papir i stedet for plast, for å spare miljøet), merk posen med hva slags type frø det er, og doner den til oss!
Fra nå av tar vi imot frøposer fortløpende.

Men hva er et frøbibliotek egentlig for noe?

Frøbiblioteket skal være en samling av (spesielt lokale) plantefrø, gratis til bruk for alle.
Vi skal ha frø i små poser, og alle skal kunne få «låne» frø til de plantene de ønsker å så.
Du låner altså én eller flere poser med frø hos oss, og sår dem- i hagen din, på balkongen, i en plantepotte i viduskarmen, eller på en gressflekk á la Guerillagardening. Forhåpentligvis begynner det noe å spire!
Og er du heldig og kan høste frø fra planten(e) etter hvert, leverer du en eller flere poser med frø tilbake til oss.
Så enkelt er det!

Vi håper at frøbiblioteket skal vokse med tiden, spesielt med frø fra lokale planter, heller enn veldig eksotiske vekster. La oss ha fokus på å dyrke planter som ikke minst vil komme det lokale insektlivet til gode!

For å etablere Frøbibliotek, har vi fått midler av Miljømillionen v/ Nordland Fylkesbibliotek. dette er midler som skal brukes til gjenbruk, ombruk eller reparasjon. Miljømillionen er en fylkeskommunal tilskuddsordning for alle med hjerte for miljø. Den har eksistert siden 2003.

Her kan du lese mer om Miljømillionen og tildelingen: https://www.nfk.no/aktuelt/en-halv-million-i-stotte-til-gjenbruk-ombruk-og-reparasjon.1030033.aspx?fbclid=IwAR2fG0lMNc3x_3UErpPfvwzbjtkkaL2CjbYNQEISa6k1LNrmk29kckytPx0

Translate »
Share This